Contentmarketing: 5 vragen waar je antwoord op wilt

Foto van Richard van Hooijdonk
Richard van Hooijdonk
We krijgen vaak vragen over contentmarketing van onze klanten. Daarom geven we antwoord op een aantal uitdagingen van contentmarketing. Heb je je eigen vraag? Stel deze dan onderaan de blog in het commentaarveld. Wij en/of andere bezoekers kunnen samen dan jouw vraag beantwoorden.

We krijgen vaak vragen over contentmarketing van onze klanten. Daarom geven we antwoord op een aantal uitdagingen van contentmarketing. Heb je je eigen vraag? Stel deze dan onderaan de blog in het commentaarveld. Wij en/of andere bezoekers kunnen samen dan jouw vraag beantwoorden.

1. Welke vorm van content is het beste voor je SEO?

De beste vorm die je in je content gebruikt is… tekst. Zoekmachines gebruiken je teksten om relevante zoekresultaten te genereren. Zorg dus voor relevante artikelen op je website. Natuurlijk is het zo dat video’s en afbeeldingen hoog genoteerd staan omdat ze zoekresultaten verbeteren, maar… dit komt ook door tekst. Om je video goed gevonden te laten worden zorg je voor een goede titel en omschrijving bij de video. Bij het gebruik van afbeeldingen let je op het gebruik van ‘alternative tags’.

2. Welke onderwerpen behandel je?

Steek je voelsprieten uit. Voor wie schrijf je en wat zijn hun vragen en uitdagingen? Weet je niet precies hoe of wat? Er zijn een paar mogelijkheden om de juiste onderwerpen te vinden: Vraag het je publiek via een poll op social media, een e-mail of tijdens contactmomenten. Luister op social media naar waar men over praat en welke vragen men stelt op fora. Volg de influencers in jouw vakgebied, zodat je op de hoogte bent waar zij mee bezig zijn. Houd gelijke tred.

3. Hoe gebruik je keywords?

Je gebruik de belangrijkste keywords in je titel. Dit is de eerste plek waar zoekmachines ‘kijken’. Voor de rest moet je onthouden dat je voor mensen schrijft. Gekunstseld op iedere pagina en in iedere zin je keyword vooraan zetten, leidt misschien tot iets meer clicks naar je pagina, maar of deze bezoeker uiteindelijk dan ook voor je ‘valt’ is de vraag.

4. Wat is storytelling en doe je dat?

Storytelling betekent dat je ‘verhalen’ vertelt over de diensten en producten van je organisatie, vanuit ‘corporate’ niveau, de medewerkers, de klanten en andere stakeholders. Je wilt laten weten hoe je bedrijf is ontstaan, vanuit welke passie en overtuiging je de dingen doet die je doet en waarom. Simon Sinek zegt niet voor niets: ‘People don’t buy what you do, but why you do it’.

‘Stories’ kunnen verteld worden door een aantrekkelijke mix van media, zoals artikelen, interviews, video’s, audio en infographics. Vraag medewerkers naar hun passie voor hun werk én vraag klanten hun ervaring met je te delen. Met deze verhalen leren (nieuwe) klanten je beter kennen, betrek je ze, schep je vertrouwen en kunnen ze ‘bewijs’ zien dat je vernieuwend bent en voorop loopt. Zoek verhalen uit je verleden door het archief in te duiken en oude medewerkers te interviewen of zoals Dierentuin Artis nu doet bezoekers te vragen hun herinneringen te delen ten behoeve van het 175-jarige bestaan.

5. Hoe weet je dat je content ‘werkt’?

Je content alleen zorgt niet voor een beter resultaat. Het is een onderdeel van de gehele communicatiestrategie, of misschien wel van de bedrijfscultuur, waarin (online) conversatie aangaan met stakeholders een belangrijke rol speelt. Content kan de aanleiding zijn om het gesprek aan te gaan. Praat op relevante social media met anderen erover, beantwoord of stel een vraag. Bereik, vertrouwen en bekendheid wordt hiermee vergroot.

Share via
Copy link