Twitterende bh’s en andere wearables die je nog nooit eerder nodig had

Industries: Algemeen

Het afgelopen jaar is de ontwikkeling van de draagbare technologie ontploft. Slimme horloges, slimme brillen, fitness en health trackers en allerlei andere aangesloten devices die je maar kunt bedenken. Wearables zijn de grootste innovatie sinds de smartphone en de mogelijkheden ervan zijn werkelijk eindeloos; het kan allemaal, het is er allemaal en wat er nog niet is, wordt ontwikkeld as we speak. Laten we een kijkje nemen bij een paar van de meest innovatieve concepten van dit moment. Bijvoorbeeld de SubPac, een rugzak waarmee je geluid kunt voelen en de Peekiboo, een wearable waarmee je kunt zien wat jouw baby ziet. Of wat dacht je van de Tweeting Bra, de bh die kan twitteren? Wearables gaan ons leven ongetwijfeld nog verder revolutioneren. De vraag is alleen of je er klaar voor bent.

Schaamteloos fit met de Steppa fitness tracker

We weten allemaal dat langdurig zitten en onvoldoende bewegen slecht is voor ons hart en dat we er dik van worden. Toch zitten we meer dan ooit. De Steppa inlegzool monitort de hele dag door al je activiteiten. De wearable laat jou op je aangesloten computerscherm zien hoe goed het voor je is als je regelmatig van houding verandert en meer beweegt. De Steppa laat je zien hoe leuk, interessant en sociaal bewegen kan zijn. En het allermooist van de Steppa is dat je je nooit hoeft te schamen als je je hardlooptarget of je stappentarget niet hebt gehaald. Door middel van constante visuele en zelfs interactieve reminders geeft de Steppa jou opbouwende kritiek over je lichaamsactiviteiten en positieve feedback op je verbeteringen.

Skully AR-1 slimme motorhelm

Men neme een ​​motorhelm, stopt er allerlei functionaliteit en features in die je alleen maar zou verwachten van high-end auto-elektronica en je hebt een Skully AR-1. De futuristische helm met Bluetoothverbinding heeft een display met navigatieroutes en een groothoek achteruitkijkcamera. Met de geïntegreerde audio en hands-free belmogelijkheden word je met de Skully AR-1 technologie voortaan niet meer afgeleid. Ook heb je geen last van dode hoeken, zul je niet snel meer verdwalen en kun je je focussen op het allerbelangrijkst: de weg.

De Nod: touch-free bediening door middel van handgebaren

De Nod ring heeft wel wat weg van een gekrompen Wii-afstandsbediening; een beetje groffer dan een normale ring, maar niet overdreven groot. Het heeft ingebouwde Bluetooth LE en sensoren waardoor je telefoons, tv’s, tablets en andere electronische devices met handgebaren kunt bedienen. Denk bijvoorbeeld aan apparaten opdrachten geven, spelletjes spelen, door digitale fotoalbums bladeren of door powerpointpresentaties klikken. Ook kun je met de Nod slimme thermostaten of andere slimme apparaten thuis bedienen zonder ooit nog een apparaat aan te raken.

Je knieën kunnen energie opwekken met ONIXX

ONIXX, het ergonomische textiel dat energie opwekt met behulp van de natuurlijke bewegingen van het lichaam, maakt gebruik van de veelzijdige en lichtgewichte eigenschappen van diëlektrische elastomeren. Frances Yan, de ontwerper van de ONIXX, zegt dat we allemaal bewegende energiecentrales zijn. Het textiel is speciaal ontworpen om als knieband gedragen te worden zodat de beweging van de benen energie kan opwekken. De polymeren worden gebreid met biologisch afbreekbaar viscose elastaan wat zorgt voor de verkoelende en elastische eigenschappen van de ONIXX. De wearable is ontworpen voor natuurliefhebbers, wandelaars en reizigers met duurzame leefgewoonten. De aangesloten ONIXX app laat zien hoeveel menselijke energie je genereert met de knieband. Deze energie kan overigens gebruikt worden voor smartphones en andere gadgets.

Dankzij de Rufus Cuff kun je met je pols communiceren

De Rufus Cuff, een slim horloge met een groot scherm, is verbonden met je smartphone, zodat je kunt bellen en teksten. De software integreert met Android en iOS spraakopdrachten en dankzij zijn grote scherm is het toetsenbord van de Rufus Cuff groot genoeg om berichten samen te stellen. De gadget heeft sensoren voor fitness-tracking, het waarschuwt je als je je telefoon verliest of ergens laat liggen en met de naar voren gerichte camera kun je video-oproepen plaatsen.

Euphoros – mama’s nieuwe maatje

Eén op de zeven vrouwen lijdt aan een postnatale depressie en het doel van de Euphoros wearable is om deze depressies bij jonge moeders te voorkomen. Euphoros doet dit door het geestelijke gezondheid van de nieuwe moeder te monitoren en sociale interactie en gesprekken aan te moedigen. Euphoros kan via Bluetooth en de companion app informatie sturen naar de partner of de arts van de moeder. Je kunt de wearable met een klipje op ondergoed of kleding bevestigen.

De Aurora Dream geeft je controle over je dromen

Tijdens een lucide droom ben je je er volgens Wikipedia van bewust dat je droomt. De Aurora Dream headset monitort je lichaamsbewegingen en hersenactiviteit en gebruikt licht- en geluidssignalen om je te laten weten dat je droomt. Vervolgens kun je zelf de touwtjes in handen nemen en je droom sturen. Bovendien weet de Aurora precies in welke slaapfase je bent, waardoor de bijbehorende app (Anndroid, iOS of desktop) je op het juiste moment kan wekken. Zo word je ’s morgens fris en fruitig wakker.


Video credits: iWinks

De SubPac wearable – een subwoofer op je rug

Er is een verschil tussen muziek horen en het daadwerkelijk voelen. Je kent het vast wel: de oorverdovende bastonen die tijdens concerten of in discotheken door grote geluidssystemen geproduceerd worden waardoor je haast wegvibreert. Een soortgelijke sensatie kun je nu met de SubPac rugzak ook ervaren. Dit stukje wearable techniek transformeert lage geluidsfrequenties in fysieke vibraties waardoor je muziek en ander geluid met meerdere zintuigen kunt ervaren. De technologie is ontwikkeld door geluidstechnici en heeft een scala aan toepassingen. Artiesten die een live concert geven kunnen hun instrumenten met de SubPac nu ook zelf ‘horen’ in plaats van alleen op vertraagde versie via de luidsprekers te moeten vertrouwen. De SubPac kan ook je computer gaming luister bij zetten. Denk maar aan hoe het geluid van je motor ‘voelt’ als je met topsnelheid over het circuit racet.

Lees ook: Hot in technologie: internet of things & virtual reality dierentuin

Peekiboo laat je de wereld zien door de ogen van je baby

Zou het niet geweldig zijn om de wereld te zien zoals jouw baby die ziet? Dat kan met het Peekiboo mutsje. Het hoofddekseltje heeft een verborgen camera en EEG sensoren die de hersenactiviteit van je kleintje in de gaten houden. En nu wordt het interessant: zodra je baby ergens heel enthousiast over wordt, neemt de camera automatisch een foto of zelfs meerdere foto’s van wat hem of haar zo blij maakt. Zodra je de foto’s op je telefoon ontvangt, krijg je een berichtje zodat je direct kunt meegenieten. Leuk voor als je kindje op de crèche zit en jij op je werk.

De Tweeting Bra: twitteren met een belangrijk doel

Droom jij ook van een bh waar je mee kunt twitteren? Dat dacht ik al. De hightech Tweeting Bra van OgilvyOne werd speciaal ontworpen voor de voorlichtingscampagne voor borstkanker; een initiatief van Nestlé Fitness. De Tweeting Bra zou vrouwen moeten aanmoedigen om borstzelfonderzoek te doen om kanker vroegtijdig op te kunnen sporen. Elke keer dat je je Tweeting Bra losmaakt, stuurt hij via je telefoon een tweet naar een server. De server zorgt er dan voor dat alle dames die @tweetingbra volgen een herinneringstweet krijgen om zelfonderzoek te doen.

Wearables zijn er in alle soorten en maten en een ding is zeker: ze worden een steeds belangrijker onderdeel van ons dagelijks leven. Sterker nog: ze vertellen het verhaal van de 21ste eeuw. Voor wat betreft de huidige en toekomstige toepassingen is de enige beperking die van onze eigen verbeelding. We smelten langzaam samen met de technologie en innovaties die deze stelling bevestigen zijn al onderweg.

We zitten middenin een technologische revolutie en de trends, technologieën en innovaties die we verwachten zijn stuk voor stuk grensverleggend …

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!