Landbouw
september 19, 2023

Trends die de Toekomst van Landbouw Vormgeven

Snelle bevolkingsgroei en verstedelijking zetten ons milieu en de landbouwsector enorm onder druk. Om meer voedsel te produceren wenden boeren zich tot technologische trends die beloven de boerderij van de toekomst te veranderen in een geautomatiseerde en efficiënte onderneming. Een veelbelovende stap in die richting is verticale landbouw. Door gewassen op planken boven elkaar te kweken is minder grond nodig en kan meer voedsel geproduceerd worden dan bedrijven die traditionele landbouwmethodes toepassen. Verticale landbouw verbruikt ook minder water en heeft een kleinere ecologische voetafdruk. De opbrengst kan verder worden verhoogd met de toepassing van geavanceerde hydro- en aeroponische technieken voor plantengroei. Met technologie kun je ook de productiviteit van traditionele boeren verbeteren. Amerikaanse en Zwitserse onderzoekers ontwikkelden bijvoorbeeld een app die gebruikmaakt van algoritmen om ziekten bij verschillende plantensoorten te detecteren. Bovendien informeren sensoren en IoT-apparaten boeren over bodemvochtigheid, temperatuur en pH-niveaus, een geweldige oplossing voor het probleem van waterverspilling bij traditionele irrigatiemethoden. Drones, robots en autonome voertuigen stellen boeren in staat om hun akkers op afstand te monitoren en gewassen geautomatiseerd te oogsten. Deze en andere trends die automatisering in de landbouw introduceren transformeren de landbouwindustrie. Voor meer informatie over ontwikkelingen in agritech en andere interessante landbouwgerelateerde onderwerpen, neem vooral een kijkje op onze ​​blog.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis road to recovery E-books voor 13 sectoren

Wij nemen de weg naar herstel en succes uiterst serieus. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar 13 sectoren en de uitdagingen en mogelijkheden uitgewerkt in inspirerende Ebooks.