Nanotech
september 11, 2020
Onderzoekers over de hele wereld implementeren de principes van nanotechnologie in hun werk om oplossingen te ontwikkelen die onze samenleving ten goede komen. Hoewel de ontwikkeling van nanotech in vergelijking met andere technologieën relatief onopgemerkt is gebleven, biedt het een breed scala aan toepassingen, zoals in de geneeskunde maar bijvoorbeeld ook in de lucht- en ruimtevaartindustrie. Sommige nanotech-concepten hebben nog steeds veel weg van sciencefiction. Maar naarmate de technologische trends zich verder ontwikkelen, kunnen veel van deze scifi-achtige concepten in de toekomst werkelijkheid worden. Een van die innovaties is smart dust. Deze slimme stof bestaat uit nanodeeltjes met sensoren. Omdat deze minuscule machines bijna onzichtbaar zijn, zijn ze uitstekend geschikt voor surveillancedoeleinden in bijvoorbeeld het leger. Smart dust kan ook gebruikt worden om gegevens te verzamelen over vijandige landschappen op andere planeten. Ook in de bouw komen we nanotech in de toekomst steeds vaker tegen. Van traditionele bouwmaterialen weten we inmiddels dat ze niet duurzaam zijn maar nanotechnologen hebben daar oplossingen voor. Denk bijvoorbeeld aan grafeenbeton, een duurzaam, flexibel en zeer veerkrachtig materiaal dat de bouwsector kan transformeren. Nanotech is een zeer interessant gebied van wetenschap en technologie en belooft onze manier van leven volledig te veranderen. We zijn benieuwd wat deze technologie in de toekomst voor ons in petto heeft. Voor zover we kunnen zien zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis road to recovery E-books voor 13 sectoren

Wij nemen de weg naar herstel en succes uiterst serieus. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar 13 sectoren en de uitdagingen en mogelijkheden uitgewerkt in inspirerende Ebooks.