“Veel innovaties mislukken door een gebrek aan kennis”

Industries: Interviews

Interview met Levy Hofman, MD van Future Intelligence-bedrijf Trendforce.one

Concepten als innovatie en ontwrichtende technologie bestaan ​​al een tijdje en sinds het begin van de pandemie proberen veel bedrijven extra vaart achter hun digitalisering te zetten. En hoewel het belangrijk is om het potentieel en de noodzaak van innovatie en het gebruik van technologie te erkennen, is het nóg belangrijker om de implementatie ervan te baseren op gedegen, up-to-date kennis. Maar hoe doorzoek je de enorme hoeveelheden content op het internet en bepaal je welke informatie essentieel is voor het voortbestaan ​​van je organisatie? Hoe extraheer je belangrijke, ‘actionable’ inzichten die je meteen kunt toepassen? We spraken met Levy Hofman, MD van Future Intelligence-bedrijf Trendforce.one, over het nieuwe Road to Recovery-programma.

Kun je uitleggen wat ‘Future Intelligence’ betekent en waarom dit cruciaal is voor het voortbestaan ​​van een organisatie?

Uit onderzoek blijkt dat de meeste bedrijven zich wel bewust zijn van het potentieel en de noodzaak van innovatie en het gebruik van technologie in hun bedrijven, vooral in de huidige, snel veranderende wereld. Ze vinden het echter lastig om de juiste businessstrategieën te implementeren en succesvolle innovatie te realiseren. De huidige pandemie verergert deze situatie bovendien en vraagt ​​om een ​​nog urgentere aanpak. Future Intelligence omvat ‘scannen en visualiseren’ – een strategie waarin we het beste van technologie en de human experience met elkaar combineren. Er wordt veel geschreven over de toekomst van alle mogelijke sectoren. Duizenden experts uit de industrie, wetenschappers, startups en universiteiten over de hele wereld werken aan en met de toekomst. Maar er is gewoon te veel informatie beschikbaar, en als je geen research-ervaring hebt, of de tijd of de middelen niet hebt om zelf onderzoek te doen, hoe vind je dan de juiste informatie? Daar kunnen wij bij helpen. Ons team van onderzoeksexperts, onder leiding van de bekende trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk, filtert en analyseert de informatie die voor jouw organisatie cruciaal is en genereert vervolgens inspirerende, bruikbare inzichten. Dit is waar Future Intelligence om draait.

Wat inspireerde de oprichting van Trendforce.one en het Road to Recovery-programma?

Iedereen wordt keihard getroffen door COVID-19. Om ervoor te zorgen dat onze bedrijven kunnen overleven en bloeien, moeten we onze businessmodellen opnieuw onder de loep nemen, nieuwe kansen zien en pakken en onze mindset veranderen. Digitalisering zal hierbij een doorslaggevende rol spelen. Veel bedrijven – waaronder wijzelf – hebben zich gerealiseerd dat de coronacrisis eigenlijk als een transformatieversneller werkt. En we hebben uit de eerste hand ervaren dat toegang tot de juiste kennis en het gebruik van digitale technologieën bedrijven helpt om na een crisis of recessie sneller te herstellen. Dit inspireerde ons om het Road to Recovery-programma te ontwikkelen – een strategische aanpak voor 12 sectoren – om organisaties te helpen de pandemie te overleven en er succesvoller uit te komen.

Het Road to Recovery-programma biedt zowel inspiratie als praktische begeleiding. Onze doelstellingen zijn om herstel te ondersteunen en te versnellen door bruikbare informatie te verstrekken, de juiste mindset te bevorderen en praktische intellectuele tools te bieden. Dit doen we via meerdere kanalen, zoals webinars, een trendportal met actuele informatie, blogs, rapporten, een database met belangrijke startups, enzovoort. De innovatie-inspanningen van veel bedrijven mislukken vanwege een gebrek aan kennis. Met het Road to Recovery-programma kunnen we dit verhelpen.

Wat maakt de diensten van Trendforce.one uniek en wat kun je vertellen over de marktrespons?

Wat onze diensten, en ons Road to Recovery-programma in het bijzonder, uniek maakt, is dat ze zijn gebaseerd op Richard van Hooijdonks jarenlange trendwatching- en onderzoekservaring, gecombineerd met uitgebreid marktonderzoek en dagelijks contact met internationale bedrijven, innovatieve startups, raden van bestuur, universiteiten en brancheorganisaties. De reacties van onze relaties, na diverse presentaties, demo’s en tele-meetings, waren overweldigend bemoedigend. Veel mensen met wie we hebben gesproken, hebben aangegeven dat ze al op zoek waren naar dit soort begeleiding en ondersteuning, maar tot nu toe niet goed wisten waar ze deze konden vinden. Ook zijn we bezig om (een deel van) het Road to Recovery-programma door de overheid gesubsidieerd te krijgen, zodat we de bedrijven die onze steun het hardst nodig hebben nog beter kunnen bijstaan. We zijn ervan overtuigd dat we daar de komende weken goed nieuws over kunnen delen.

Hoe ziet het Road to Recovery-programma van Trendforce.one er precies uit en wat biedt het concreet?

Het Road to Recovery-programma heeft een abonnementsbasis, waarbij we bedrijven kennis en inspiratie bieden waarmee zij moeilijke tijden kunnen omzetten in succesverhalen. Een abonnement geeft toegang tot een trendportal dat steeds wordt geüpdatet met de laatste trends, analyses, statistieken en casestudy’s. Abonnees ontvangen uitgebreide pdf-rapporten, PowerPoint-presentaties, gratis whitepapers, prognoses, toegang tot webinars en belangrijke informatie over veelbelovende startups. Een van de meest opwindende onderdelen van het programma is dat je toegang krijgt tot onze trendcoach, die beschikbaar is om allerlei vragen te beantwoorden. We werken bovendien aan verschillende andere inspirerende projecten en ontwikkelen voortdurend nieuwe en relevante diensten, zoals thought leadership en uitgebreide future intelligence, gebaseerd op de behoeften van onze klanten.

Ik zou willen afsluiten met te zeggen dat ik van mening ben dat de  ondersteuning die we bieden innovatie en digitale transformatie kan helpen versnellen en bedrijfsgroei kan realiseren. En nóg belangrijker: ik geloof dat ons programma aanmoediging, hoop en optimisme biedt voor de toekomst. Want er is écht licht aan het eind van de tunnel.

We zitten middenin een technologische revolutie en de trends, technologieën en innovaties die we verwachten zijn stuk voor stuk grensverleggend …

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!