Video Volvo Trucks goes viral

Volvo lanceert 5 september haar nieuwe Volvo FH Series. De nieuwe trucks rijden volgens Claes Nilsson, CEO van Volvo Trucks, meer als een auto, dan als een truck. Als unieke kenmerken worden precisie en stabiliteit tijdens het rijden genoemd.

Ballerina-stunt

Om het lanceringsevenement online te ondersteunen heeft Volvo Trucks een indrukwekkende promotiefilm gemaakt. Wereldrecordhouder slacklining Faith Dickey voert een ballerina-stunt uit om de precisie en stabiliteit van de Volvo Trucks te bewijzen: je kunt gemakkelijk over stalen koord van het dak van de ene truck naar het dak van de andere truck lopen, terwijl deze parallel aan elkaar over de snelweg rijden met 80 km per uur. Met nog een extra dodelijk obstakel aan het einde van de rit voor extra spanning. Spannend!

Stuntvideo heeft 4,8 miljoen views in 2 weken

De video is een viraal succes: op 15 augustus is de video op YouTube gedeeld en 14 dagen later, op 29 augustus, is deze al meer dan 4,8 miljoen bekeken, inclusief 2160 reacties (positief en negatief reageren kijkers op de video en op elkaar). Volgens SocialMention.com wordt er het meest gesproken over de nieuwe Volvo Truck FH via, respectievelijk, Twitter, YouTube en Facebook.

Pull vanuit medewerkers: ‘wij willen deze nieuwe truck’

De campagne genereert ook een pull bij ‘de eindgebruiker’ van de trucks. De chauffeurs adviseren hun werkgever graag om nieuwe exemplaren aan te schaffen volgens onderstaande tweet.

De film is op een ongeopende snelweg in Kroatië opgenomen door Hollywood stunt director Peter Pedrero (James Bond, Harry Potter, Pirates of the Caribbean) en geregisseerd door de voor de Academy Award genomineerde Henry Alex Rubin.

Lanceringsevenement

De video is een mooie aanloop tot het lanceringsevenement dat 5 september plaatsvindt op 21:00 in Gothenburg, met parallel evenementen in Madrid, Birmingham, Parijs, Rotterdam en Brussel. Volvo is online goed georganiseerd en je kan dit evenement ook live volgen via hun website: www.volvotrucks.com/fh.

Pull vanuit medewerkers…. Graag een nieuwe Volvo, chef!

Storytelling en B2B- en B2C-branding

Een dergelijke campagne versterkt de aantrekkelijkheid van het merk voor de B2B-partners van Volvo in o.a. de industriële en vervoerssector, maar heeft zeker ook een uitwerking op de awareness en merklading binnen de B2C-sector. Volvo niet alleen de video in, maar vertelt ook het verhaal achter de stunt en laat bijvoorbeeld ook een video zien waarop de chauffeur van een van de twee trucks voor het eerst de film met de stunt bekijkt. In het kader van PR draagt ook de CEO van Volvo een video-steentje bij.

De video van de ‘Ballerina-stunt’ van Volvo Trucks

Vanaf 1.15 wordt het spannend…

Storytelling: Het gevoel van de chauffeur bij de Ballerina-stunt

CEO Claes Nillsen vertelt ook graag over de nieuwe Volvo Trucks

Image credits: Taina Sohlman / Shutterstock.com

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Dit blog is geschreven door Richard van Hooijdonk

Trendwatcher, futurist en internationaal topspreker Richard Van Hooijdonk neemt je mee naar een inspirerende toekomst die leven, werken en ondernemen drastisch gaat veranderen.

Alle Lezingen