Chip in mijn hand

Industries: Slimme Stad
Trends: IoT

Deuren gaan vanzelf open wanneer Richard van Hooijdonk op 30 centimeter afstand komt. Hetzelfde geldt voor zijn Tesla. Deze elektrische auto kan binnenkort waarschijnlijk zelfs automatisch starten als de NFC-chip in de buurt is. Dit is mogelijk dankzij de radiochip die de Amsterdamse trendwatcher in zijn hand heeft laten implanteren.

Wereldwijd lopen enkele honderden mensen met zo’n chip rond. Van Hooijdonk kan er ook een kluis mee openen en er zijn telefoon mee ontgrendelen. Op de chip staan behalve sleutels ook wachtwoorden en bitcoins. In de toekomst verwacht hij ook draadloos te kunnen pinnen door met zijn hand over een leesapparaat te vegen. Technisch geen groot kunststuk, want in een bankpasje zit eenzelfde soort radiochip (RFID). „Je kunt er eigenlijk alles op aansluiten en het is nauwkeuriger dan biometrie of vingerafdrukken.”

Als frequent spreker over opvallende trends wil hij aan den lijve ondervinden hoe deze techniek werkt. Hij laat ook zelf de hiervoor benodigde software programmeren. Van Hooijdonk ziet ookchips en sensoren komen die continu zijn gezondheid in de gaten houden. In het gebit en elders in het lichaam is hiervoor ruimte.

Naast de chip is de iPhone 6 zijn belangrijkste metgezel. De app Braintoss stuurt zijn vele invallen naar zijn takenlijst. Handig is TextExpander. „Onderweg communiceren wordt veel makkelijker door shortcuts te gebruiken. Je kunt stukjes tekst onder een code zetten. Door deze code in te typen, wordt de hele tekst gepubliceerd.”

Bron: De Telegraaf

We zitten middenin een technologische revolutie en de trends, technologieën en innovaties die we verwachten zijn stuk voor stuk grensverleggend …

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!