IoT
juni 2, 2024
Het Internet of Things is de technologie die ongekende connectiviteit en gemak mogelijk maakt. Van fabrieken en winkels tot aan onze woningen – het IoT maakt ons leven gemakkelijker, veiliger, comfortabeler en vooral prettiger. En naarmate er meer apparaten op het Internet of Things aangesloten worden, zullen we er steeds afhankelijker van worden. IoT-apparaten helpen zowel bedrijven als consumenten met het verzamelen van waardevolle informatie. In de gezondheidszorg stelt het IoT medische zorgverleners bijvoorbeeld in staat om patiënten op afstand en in real time te monitoren. Sensoren verzamelen informatie over de gezondheid van een patiënt en slaan deze op in de cloud. In geval van nood kunnen artsen snel handelen omdat ze al over de relevante gegevens en inzichten beschikken. Maar de gezondheidszorg is niet de enige sector die van het IoT profiteert. Sensoren die gegevens verzamelen over verkeer en weersomstandigheden stellen steden in staat om (passagiers)vervoer te optimaliseren. Met dezelfde gegevens kunnen bewoners hun reizen steeds verder optimaliseren zodat ze minder tijd hoeven door te brengen in het verkeer. Ook in onze woningen komen we het IoT steeds vaker tegen. Het stelt ons in staat om slimme apparaten in huis eenvoudig te monitoren en te bedienen, zodat we altijd en overal op de hoogte zijn van wat er gebeurt. De ontwikkelingen in IoT-technologie gaan onverstoord verder en we staan aan de vooravond van een steeds meer verbonden toekomst.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis road to recovery E-books voor 13 sectoren

Wij nemen de weg naar herstel en succes uiterst serieus. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar 13 sectoren en de uitdagingen en mogelijkheden uitgewerkt in inspirerende Ebooks.