De nieuwste wearables helpen je budgetteren en veranderen zelfs je gemoedstoestand

Industries: Algemeen
  • De Budgeteer pols-wearable houdt in de gaten hoeveel je uitgeeft
  • Is de ORBI Prime actiecamera-zonnebril de nieuwe GoPro?
  • Met de Kokoon koptelefoon stap je nooit meer met het verkeerde been uit bed
  • Thync verandert je gemoedstoestand met neurosignalling
  • Verbeter je sportprestaties met de slimme Radar Pace bril van Oakley
  • De futuristische Bragi Dash
  • De Thread wearable verandert de straat in een levend Pinterest board

Als we het hebben over draagbare technologie denken we met name aan digitale horloges die ons helpen om fit te blijven, onze gezondheid te monitoren, af te vallen of ons leven te organiseren. Wearable technologie heeft de afgelopen twee jaar echter een enorme vlucht genomen en we dragen de vernuftige apparaatjes niet alleen meer om de pols maar ook op het hoofd, om de nek, op kleding, in sieraden en zelfs onder de huid. Ze zitten boordevol sensoren en gebruiken het Internet of Bluetooth om verbinding te maken met andere apparaten. Ze geven ons meer energie, zorgen voor een optimale slaap en maken het eenvoudiger om te budgetteren. Professionals in de gezondheidszorg, ingenieurs en ondernemers hebben de laatste tijd veel innovatieve concepten en producten ontwikkeld en de komende paar jaar verwachten we een ware wearables revolutie.

Hier is een greep uit nieuwste en interessantste wearables van dit moment:

1. De Budgeteer pols-wearable houdt in de gaten hoeveel je uitgeeft

Het aantal winkels in Europa met een terminal die contactloos betalen mogelijk maakt neemt de komende jaren sterk toe.Naar aanleiding van deze ontwikkeling ging Visa Europa in september vorig jaar samenwerken met Central Saint Martins, gerenommeerd opleidingsinstituut voor kunst en design in Londen. Studenten aan het opleidingsinstituut kregen de opdracht om een wearable te ontwerpen die betaalgemak met esthetisch design combineert. Een van de gepresenteerde ontwerpen was de Budgeteer, een pols-wearable die bijhoudt hoeveel je uitgeeft en waaraan. Wanneer de gebruiker betaalt, kan hij de uitgave dankzij de wearable met een van drie verschillende handgebaren aan een bepaalde categorie toewijzen, zoals bijvoorbeeld ‘huishouden’ of ‘vrije tijd’. Met eenvoudige handgebaren kan de gebruiker van de Budgeteer ook switchen tussen rekeningen of bankpassen, en hoeft hij niet meer in te loggen op bank apps.

Samenstelling van drie foto’s - hand met polsapparaat, een wearable en een vrouw met apparaat aan colbert
Naar aanleiding van deze ontwikkeling ging Visa Europa in september vorig jaar samenwerken met Central Saint Martins, gerenommeerd opleidingsinstituut voor kunst en design in Londen.

2. Is de ORBI Prime actiecamera-zonnebril de nieuwe GoPro?

Het segment van actiecamera’s wordt vooralsnog gedomineerd door de grondlegger marktleider GoPro. ORBI’s draagbare actiecamera biedt echter nét iets meer wearability, hoewel het apparaat niet dezelfde hoge opnamekwaliteit biedt als de nieuwste GoPro. De ORBI ziet eruit als een normale zonnebril, maar is uitgerust met vier HD-camera’s waarmee je 360-graden foto’s en video kunt maken die je met de ingebouwde Wifi meteen kunt doorsturen. Met een volle batterij kun je 90 minuten lang video-opnamen maken. De Prime 360 capture bril heeft een polycarbonaat montuur dat specifiek is ontworpen voor outdoor gebruik, alhoewel de waterafstotendheid niet van dusdanige aard is dat je er veilig mee kunt zwemmen.

Een hand met zonnebril en veld op de achtergrond
De ORBI ziet eruit als een normale zonnebril, maar is uitgerust met vier HD-camera’s waarmee je 360-graden foto’s en video kunt maken die je met de ingebouwde Wifi meteen kunt doorsturen.

3. Met de Kokoon koptelefoon stap je nooit meer met het verkeerde been uit bed

Geluid is er overal en altijd en we kunnen er bijna onmogelijk aan ontsnappen. Maar daar brengt de draadloze Kookoon hoofdtelefoon nu verandering in. Of je nu een beetje hulp nodig hebt bij het concentreren op je studie, je tijdens de treinreis in je eigen wereldje wilt terugtrekken, of je goed wilt kunnen focussen op je werk, met de Kokoon hoofdtelefoon creëer je je perfecte privé cocon. De Kokoon is comfortabel genoeg om mee te slapen want het unieke, zachte FlexMould materiaal vormt zich naar de vorm van je hoofd. Ook is de koptelefoon uitgerust met de nieuwste EEG brainwave sensing- en slaapaudiotechnologie. Hiermee is het apparaat in staat om je tijdens je slaap te monitoren en leert het waar je ontspannen of slaperig van wordt. Bij het ochtendgloren vindt Kokoon het lichtste punt in je slaapcyclus en helpt het je vervolgens rustig wakker te worden. Met een optimale slaap en het perfecte ontwaakmoment kun je goed uitgerust en fris aan je dag beginnen.

4. Thync verandert je gemoedstoestand met neurosignalling

Thync is een effectieve en veilige lifestyle wearable die belooft je gemoedstoestand binnen enkele minuten te kunnen veranderen. Er wordt beweerd dat het gebruik ervan te vergelijken is met het drinken van een Red Bull of een kopje espresso. De effecten van de Thync duren echter enkele uren. Thync maakt gebruik van neurosignalling, een process dat waarin de nieuwste ontwikkelingen in de techniek en de neurowetenschappen samenkomen. Door middel van een soort neurologische impuls maakt de Thync je rustiger of juist energieker, wat het gebruik van kalmerende of stimulerende middelen overbodig maakt. De technologie is anders dan alle andere draagbare tech want de Thync is geen monitor en het is geen tracker. Het apparaat maakt gebruik van je eigen natuurlijke vermogen om je te ontspannen of jezelf energie te geven en doet dit door zenuwen in je nek of je voorhoofd te stimuleren. De ‘energy vibes’ modus van het apparaat zorgt voor een verfrissend en verkwikkend gevoel, en de stand geeft je het gevoel van een ontspannende massage. Bij gebruik van drie tot vijf keer per week, helpt de Tync je stress te verminderen, je slaapritme te verbeteren en een betere balans te brengen in je energieniveaus.

Een man met een wit apparaat aan zijn slaap vastgemaakt
Thync is een effectieve en veilige lifestyle wearable die belooft je gemoedstoestand binnen enkele minuten te kunnen veranderen.

5. Verbeter je sportprestaties met de slimme Radar Pace bril van Oakley

De slimme Radar Pace zonnebril van Oakley is, in samenwerking met Intel, speciaal ontworpen voor de hardloper of wielrenner. De wearable bevat in het montuur geïntegreerde, verwisselbare oordopjes die uitgerust zijn met microfoons en sensoren als een gyroscoop, accelerometer, afstandsmeter, barometer en vochtmeter. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Google Glass, biedt de bril geen augmented reality- of virtual realityfuncties. Alle bediening en coaching vindt plaats door middel van stemtechnologie zodat de hardloper of wielrenner niet teveel afgeleid wordt. Met Radar Pace heeft de gebruiker via Google Voice of Siri toegang tot real-time coaching en fitness informatie en vitale statistieken. De bril kan ook worden gecombineerd met andere tech zoals footpods, powermeters en snelheids- en cadanssensoren. Uiteraard kun je met de Radar Pace ook je telefoon beantwoorden en je favoriete muziek beluisteren. Alles is hands-free en zonder dat de gebruiker op een scherm hoeft te kijken en bovendien ziet de Radar Pace er als een gewone Oakley-zonnebril uit.

6. De futuristische Bragi Dash hearable

Van de futuristische Bragi Dash Bluetooth oordopjes wordt gezegd dat ze de eerste echte draadloze headphones ter wereld zijn. De Dash heeft 4 GB intern geheugen, zodat je al je favoriete muziek kunt beluisteren zonder een ander apparaat te hoeven gebruiken. Met de Bragi Dash beantwoord je een telefonische oproep door ‘ja’ te knikken en negeer je het inkomende gesprek door ‘nee’ te schudden. De

7. De Thread wearable verandert de straat in een levend Pinterest board

De Tread is nog een conceptontwerp dat tot stand kwam tijdens de samenwerking tussen Visa Europa en Central Saint Martins. De Thread is een contactloze betalingsbroche die gericht is op de modebewuste consument. De broche bestaat uit verschillende modules met verschillende taken. Met een van deze modules kan betaald worden nadat de gebruiker zich met een digitale vingerafdruk heeft geïdentificeerd. Een andere module in de broche houdt bij wat je koopt en waar je het koopt. Mede-modeliefhebbers die jouw stijl bewonderen en ook een Thread hebben, kunnen jouw broche met hun smartphonecamera en AR app scannen om uit te vinden waar je je outfit gekocht hebt. De bewonderaar kan jouw kleding, het merk of jouw gevoel voor stijl vervolgens punten geven. Hierdoor wordt de straat in feite een soort levend Pinterest board en catwalk. De wearable is met name voor de retailsector veelbelovend, waar elk moment een marketingkans is. Ook de gebruiker profiteert natuurlijk van de Thread, want hoe vaker de broche gescand wordt en hoe beter de beoordelingen zijn, des te meer credits, speciale aanbiedingen, loyaltypunten of VIP-tickets voor mode-evenementen het de drager oplevert.

 Wat kunnen we nog meer verwachten?

De verwachtingen zijn dat we voor het monitoren van onze vitale en andere statistieken binnenkort geen smartwatch meer omdoen. In plaats daarvan trekken we een favoriete spijkerbroek aan met sensoren in de rits die door kinetische energie opgeladen worden. Of we dragen een mooie ring die met alles om ons heen communiceert en ons een seintje geeft wanneer we moeten eten. Bovendien kan zo’n sieraad ons vertellen wanneer we het beste kunnen slapen of dat het hoog tijd is om weer eens te gaan sporten. Er is geen twijfel dat draagbare technologie een steeds interessanter segment wordt in de toekomst, ook al kunnen we geen specifieke voorspellingen doen over de vorm of de features van de nieuwe generatie wearables. Een ding is zeker: computers zijn nooit eerder klein genoeg geweest om continu op het lichaam gedragen te kunnen worden. De meest recente ontwikkelingen, zoals die beschreven in dit artikel, bieden niet alleen de consument maar ook het bedrijfsleven, de zorg en andere sectoren eindeloos veel mogelijkheden.

We zitten middenin een technologische revolutie en de trends, technologieën en innovaties die we verwachten zijn stuk voor stuk grensverleggend …

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!