Drones gaan de wereld veranderen

Industries: Werk
Trends: Drones

De op afstand bestuurbare vliegtuigjes en helicopters, ook wel drones genoemd gaan het leven van mensen veranderen. Vaak worden drones nog geassocieerd met het leger, maar in de nabije toekomst zal ook jij te maken krijgen met drones. Hieronder beschrijf ik 5 manieren hoe drones de wereld gaan veroveren.

1. Pizza wordt nooit meer te laat bezorgd.

De pizza die je via je smartphone bestelt, staat op de afgesproken tijd voor de deur. De drone stuurt een bericht als hij is gearriveerd. Nadat de pizza is bezorgd vliegt hij terug naar de ‘basis’.

2. Inspecteren van booreilanden.

Olie is een belangrijke en zeer kostbare brandstof voor de mensheid en wereldeconomie. Booreilanden moeten periodiek worden gecontroleerd, maar liggen vaak op de meest afgelegen plekken in de oceaan. Drones zullen inspectieteams ondersteunen.

Drones gaan inspectieteams te hulp schieten. Inspectieteams hoeven niet meer naar het booreiland toe, maar gaan samen met de drone-piloot het complete eiland af.

3. Ambulance-drone verleent eerst hulp.

Een melding komt binnen bij de meldkamer: een man heeft op straat een hartaanval gehad en er is geen AED in de buurt. Tegelijkertijd met de ambulance wordt de ambulance-drone de deur uit gestuurd. De drone draagt een AED en is vele malen sneller bij plaats van ongeval dan de ambulance. De AED kan direct worden gebruikt en het leven van de man is gered.

4. Hoeveel soorten paarden leven er in Overijssel?

Het monitoren van ‘wildlife’ gaat door middel van een drone ook veel makkelijker. Normaal gesproken kost dat veel tijd en en veel mankracht. Wanneer je met een drone over de provincie Overijssel vliegt, kun je vanuit je huiskamer paarden tellen. Een stuk makkelijker en efficiënter dan de oude methode.

5. Bewaken van de grens.

Amerika kent een grote groep illegale Mexicanen. Deze mensen zijn de Amerikaanse grens over gegaan zonder dat de grensbewaking het door had. Wanneer de menselijke grensbewaking door de ogen van een drone kijkt zouden ze veel preciezer te werk kunnen gaan. Door het gebruiken van drones zullen er minder Mexicanen illegaal de grens over komen en is Amerika verlost van een grote last.

Gaat de drone echt ons leven veranderen? Ik ben benieuwd naar jullie visie op dit onderwerp. Laat het mij hieronder in de reacties weten.

We zitten middenin een technologische revolutie en de trends, technologieën en innovaties die we verwachten zijn stuk voor stuk grensverleggend …

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!