Cybercrime
May 8, 2024
February 15, 2019
Trends die de Toekomst van Terrorisme Vormgeven Technologie verandert vrijwel elk aspect van ons leven, waardoor alles wat we doen - van productie en planning tot transport en communicatie - sneller, goedkoper en efficiënter wordt. Deze technologische vooruitgang kent echter ook verschillende nadelen. Naarmate we afhankelijker worden van digitale innovatie, worden we namelijk ook steeds meer blootgesteld aan cybersecurityrisico's. De huidige slimme apparaten hebben vaak geen adequate beveiligingssystemen, waardoor ze makkelijk te hacken zijn. In de gezondheidszorg hebben experimenten bijvoorbeeld aangetoond dat je medische apparaten als pacemakers en insulinepompen kunt hacken en manipuleren, met alle mogelijke potentiële gevolgen voor de patiënt. Ook de softwaresystemen van ziekenhuizen zijn kwetsbaar voor cyberaanvallen. Verschillende ziekenhuizen in Europa en de VS zijn bijvoorbeeld al slachtoffer geworden van dergelijke incidenten. En alsof dit allemaal niet alarmerend genoeg is, hebben hackers ook aangetoond dat ze toegang kunnen krijgen tot kritieke infrastructuur - zoals bijvoorbeeld elektriciteitsnetten en watersystemen. Dit kan het leven van miljoenen mensen in gevaar brengen. Hoewel technologie ons in staat heeft gesteld om op steeds efficiëntere manieren te communiceren, moeten we ons ook realiseren dat cybercriminelen en terreurorganisaties ook gebruikmaken van deze technologie. Technologische vooruitgang stelt ook terroristen in staat om vrijuit te communiceren en heeft zelfs crowdsourcing van terroristische activiteiten mogelijk gemaakt. Dit gebeurt voornamelijk via een verborgen deel van het internet, het anonieme Dark Web, waar hun identiteit en activiteiten verborgen kunnen blijven. De strijd tegen cybercriminaliteit en (online) terroristische activiteiten is een enorme uitdaging. Maar als tech-ontwikkelaars meer aandacht besteden aan cyberbeveiliging en overheden over de hele wereld met elkaar samenwerken en hun ervaringen met universiteiten en andere organisaties delen, kunnen we cybercrime-trends voorblijven en voorkomen dat er in de toekomst vreselijke incidenten plaatsvinden.

Free trendservice

Receive the latest insights, research material, e-books, white papers and articles from our research team every month, for free!

Free road to recovery E-books for 13 industries

We are very serious about the future. That’s why we’ve researched 13 sectors, worked out the challenges and – based on these findings – developed a series of inspiring e-books.