Gezondheidszorg
april 18, 2024

Trends die de Toekomst van Gezondheidszorg Vormgeven

De zorgsector ondergaat een enorme transformatie door ontwikkelingen in onder andere nanotechnologie, biotechnologie, 3D-printen, kunstmatige intelligentie (KI) en neurotech. Medische professionals zijn nu in staat om steeds complexere aandoeningen te behandelen, omdat ze steeds geavanceerdere hulpmiddelen en behandelingsmethoden tot hun beschikking hebben. Helius-sensoren zo klein als een pil, ontwikkeld door Proteus, stellen artsen bijvoorbeeld in staat om te monitoren hoe het lichaam van een patiënt op een behandeling reageert en ontwikkelingen in de KI-technologie maken krachtige diagnostische algoritmen mogelijk. Een daarvan, gemaakt door Enlitic, maakt gebruik van radiologie- en pathologiebeelden, bloedonderzoeken en ECG's om de medische toestand van een patiënt snel en nauwkeurig te beoordelen. Hersengestuurde, 3D-geprinte protheses hebben al een enorm verschil gemaakt in het leven van mensen met geamputeerde ledematen. In de niet al te verre toekomst zijn we zelfs in staat om organen te printen, waardoor mogelijk een einde komt aan wachtlijsten voor orgaantransplantaties. Antibioticaresistente bacteriën worden een steeds grotere medische uitdaging, maar onderzoekers maken nu gebruik van geavanceerde genbewerkingsmethoden om een ​​oplossing voor dit probleem te vinden. Nanotechnologie wordt in toenemende mate gezien als mogelijke oplossing in de strijd tegen kanker. Deze revolutionaire technologie heeft inmiddels al diverse veelbelovende resultaten opgeleverd. Zelfs de manier waarop artsen operaties uitvoeren verandert. Vanwege hun enorme precisie gaan robots een steeds belangrijkere rol spelen in de chirurgie. In de toekomst zullen de medische dossiers van patiënten bovendien worden opgeslagen in blockchainsystemen. Hierdoor hebben artsen eenvoudig toegang tot de medische geschiedenis van een patiënt. Deze en vele andere trends vormen de toekomst van de gezondheidszorg en brengen medische professionals een stap dichterbij het ontwikkelen van geneeswijzen voor ziekten die tot nu toe ongeneeslijk waren. Voor meer informatie over technologie in de zorg, neem een kijkje op onze blog. Hier vind je inspirerende artikelen over immunotherapie, het gebruik van augmented reality (AR) en vele andere medtech onderwerpen.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis road to recovery E-books voor 13 sectoren

Wij nemen de weg naar herstel en succes uiterst serieus. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar 13 sectoren en de uitdagingen en mogelijkheden uitgewerkt in inspirerende Ebooks.