Onderwijs
mei 8, 2024

Trends die de Toekomst van Onderwijs Vormgeven

Zonder adequaat onderwijs hebben de kinderen van vandaag minder kans om te slagen op de arbeidsmarkt van de toekomst. Het is dan ook van kritiek belang om de traditionele leermethoden te hervormen en de nieuwste technologische trends te implementeren. Technologieën als het Internet of Things (IoT), kunstmatige intelligentie (KI), big data, virtual reality (VR) en augmented reality (AR) kunnen allemaal onderwijs op maat leveren, leren leuker maken en zelfs de veiligheid van studenten verbeteren. Recente ontwikkelingen in het Internet of Things zijn daar een goed voorbeeld van. Via KI-leerplatformen kunnen docenten op de hoogte blijven van wanneer studenten bijvoorbeeld problemen ondervinden bij het studeren van een bepaald vak. En via ID-kaarten met RFID-chips kunnen leerkrachten leerlingen op school en daarbuiten monitoren en inzicht krijgen in met wie ze studeren, waar ze spelen en wie er precies aan- of afwezig is. Technologieën als VR en AR maken leren veel boeiender, leuker en effectiever. Bovendien kunnen leerlingen die niet in staat zijn om lessen bij te wonen toch ‘aanwezig’ zijn door middel van telepresence-robots. De VGo-robot heeft bijvoorbeeld video- en audiomogelijkheden zodat leerlingen op afstand toch mee kunnen doen in de les en met leerkrachten kunnen communiceren. Bedrijven als Sony zijn bezig met het ontwikkelen van een blockchainsysteem waarin cijfers, officiële transcripties en andere belangrijke informatie over leerlingen vastgelegd worden. Hoe meer klaslokalen door technologie getransformeerd worden, des te interessanter en effectiever wordt het leerproces. Op onze blog vind je nog veel meer informatie over edutech-gerelateerde onderwerpen, zoals de rol van VR in scholen, de bibliotheken van de toekomst en robots in het onderwijs.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis road to recovery E-books voor 13 sectoren

Wij nemen de weg naar herstel en succes uiterst serieus. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar 13 sectoren en de uitdagingen en mogelijkheden uitgewerkt in inspirerende Ebooks.