Kunstmatige intelligentie
juni 15, 2024
Trends die de Toekomst van Kunstmatige Intelligentie Bepalen We horen de laatste tijd steeds meer over kunstmatige intelligentie. Eigenlijk gebruiken we KI veel vaker dan we denken en de ontwikkelingen van deze veelzijdige technologie gaan onverstoord door. Voor de meeste hedendaagse consumenten is gemak van het grootste belang. Het is dus geen wonder dat we steeds meer vertrouwen op Alexa, Siri en Cortana, de KI-gestuurde voice-assistenten die bijvoorbeeld onze digitale agenda’s bijhouden, onze favoriete muziek aanzetten en ons leven op allerlei manieren efficiënter maken. Hoewel de mate van adoptie van KI per bedrijfstak verschilt, zijn toekomstgerichte bedrijven allemaal druk met kunstmatige intelligentie in de weer. KI maakt het mogelijk om bedrijfsprocessen te optimaliseren en steeds meer gepersonaliseerde klantenservice bieden. Dit is vooral duidelijk zichtbaar in de detailhandel. Dankzij KI kunnen retailers meer te weten komen over hun klanten en wat ze nodig hebben – en wanneer ze dat nodig hebben. Op basis van die inzichten zijn ze in staat om hun producten en diensten met ongekende precisie te optimaliseren. Banken en andere bedrijven in de financiële dienstverlening maken ook steeds meer gebruik van de kracht van KI – bijvoorbeeld om de boekhouding en routinetaken te automatiseren. Ze zetten KI-chatbots in om met klanten te communiceren zodat ze hen sneller en efficiënter van dienst kunnen zijn. Ook de bouwsector maakt in toenemende mate gebruik van KI met toepassingen om werknemers te monitoren, de samenwerking te verbeteren en bij te houden welke apparatuur het meest gebruikt wordt. Uit deze voorbeelden blijkt dat deze technologie in bijna elke bedrijfstak toepassingen kent en recente ontwikkelingen tonen aan dat deze technologie ook in de toekomst een verstorend effect zal hebben op bedrijven.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis road to recovery E-books voor 13 sectoren

Wij nemen de weg naar herstel en succes uiterst serieus. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar 13 sectoren en de uitdagingen en mogelijkheden uitgewerkt in inspirerende Ebooks.