Sensoren
februari 13, 2024
Sensoren worden in alle bedrijfstakken steeds populairder. Dankzij hun kleine formaat, uitmuntende prestaties en lage kosten zijn sensoren geschikt voor zowel bedrijven als consumenten. De meeste voertuigen (en met name autonome) zijn tegenwoordig van sensoren voorzien. De sensortechnologie in deze zelfrijdende machines stelt hen onder andere in staat om de omgeving te zien. Sensoren in onze steden zorgen ervoor dat we omstandigheden als luchtvervuiling, temperatuur en verkeersdrukte kunnen monitoren. De verzamelde data wordt vervolgens gebruikt om overheidsdiensten te verbeteren. Slimme sensortechnologie komen we ook in onze woningen steeds vaker tegen. Sensoren kunnen allerlei gegevens verzamelen die we nodig hebben om zaken in ons huis te regelen. Of je nu wilt weten hoeveel stroom je verbruikt, de luchtkwaliteit binnenshuis wilt monitoren of je audiosysteem wilt bedienen, met sensortech in je huis wordt dit allemaal supereenvoudig. Zelfs de sportwereld maakt steeds meer gebruik van sensortechnologie. Om ervoor te zorgen dat American football-spelers veilig zijn op het veld, experimenteren sommige teams bijvoorbeeld met helmen met sensors. Deze helmen kunnen hoofdletsel detecteren en artsen automatisch waarschuwen waardoor medische hulp eerder op gang kan komen. De ontwikkelingen in de sensortechnologie volgen elkaar in ijltempo op en we verwachten dat dit in de toekomst nóg sneller zal gaan. Van autonome voertuigen en slimme huizen tot sport; sensortechnologie is overal om ons heen en vormt ook in de toekomst de kern van de exponentiële veranderingen in tech.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis road to recovery E-books voor 13 sectoren

Wij nemen de weg naar herstel en succes uiterst serieus. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar 13 sectoren en de uitdagingen en mogelijkheden uitgewerkt in inspirerende Ebooks.