Neurotech
maart 5, 2024
De nogal controversiële neurotech is nog relatief nieuw. Toch heeft deze veelbelovende technologie het potentieel om de wereld waarin we leven volledig te transformeren. En als je denkt dat het een hype is heb je het mis. Dankzij ontwikkelingen in de neurotechnologie zullen we volgens onderzoekers uiteindelijk in staat zijn om elektronische apparaten met onze gedachten te bedienen. Deze tech is gebaseerd op een brain-computer interface, die hersenactiviteit detecteert door middel van elektrische signalen. Deze worden omgezet in een taal die een computer of een ander slim apparaat kan begrijpen en waar het op kan reageren. Dankzij deze doorbraak kunnen mensen met een beperking apparaten - zoals protheses - met hun hersenen bedienen. Huidige trends laten zien dat ontwikkelingen in de neurotech kunnen helpen het gezichtsvermogen van mensen met een visuele beperking te herstellen en ons zelfs bovenmenselijke krachten kunnen geven. Denk bijvoorbeeld aan een minuscuul implantaat in je hersenen waarmee je in het donker kunt zien. En dat is geen sciencefiction, want als de neurotechnologie zich met dit tempo blijft ontwikkelen, is nachtzicht binnenkort heel gewoon. We verwachten dat neurotech zo geavanceerd wordt dat het zelfs gebruikt kan worden om ons geheugen en onze cognitieve vaardigheden te verbeteren. De toekomst van neurotech ziet er in ieder geval veelbelovend uit en we kijken uit naar nog meer innovatieve doorbraken.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis road to recovery E-books voor 13 sectoren

Wij nemen de weg naar herstel en succes uiterst serieus. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar 13 sectoren en de uitdagingen en mogelijkheden uitgewerkt in inspirerende Ebooks.