VR/AR
maart 1, 2024
Innovaties als VR en AR behoren tot de populairste trends in de techwereld. De immersieve technologie die afkomstig is uit de gamingwereld komen we nu ook steeds vaker in de echte wereld tegen. De tech heeft een enorme ontwikkeling doorgemaakt en vindt in steeds meer sectoren waardevolle toepassingen. In de gezondheidszorg wordt immersieve technologie bijvoorbeeld gebruikt om medisch personeel te trainen. Omdat ze 3D-visualisatie van chirurgische ingrepen mogelijk maken, zijn VR en AR de ultieme (medische) trainingtools van de toekomst. Ook in de architectuur zijn immersieve technologieën van onschatbare waarde gebleken. Het kan voor een klant een uitdaging zijn om te visualiseren en uit te leggen hoe zijn huis of bedrijfscomplex er precies moet uitzien. Met VR tech kunnen alle betrokken partijen als het ware in een virtuele wereld stappen en het uiteindelijke ontwerp zien voordat er ook maar een baksteen is gelegd. Alle veranderingen kunnen ter plekke worden doorgevoerd en klanten hoeven niet te fantaseren over hoe iets eruit zal zien. Ze kunnen alles tot in het kleinste detail zien en zelfs ervaren. In de detailhandel biedt AR klanten de mogelijkheid om een artikel virtueel te ‘proberen’ voordat ze besluiten het te kopen, wat de klanttevredenheid ten goede komt. Voor retailers betekent dit minder retourzendingen en meer winst. Veel meubelzaken bieden hun klanten bijvoorbeeld AR-apps waarmee ze kunnen zien of een nieuw meubelstuk ergens past en hoe het staat voordat ze besluiten het te kopen. Het is duidelijk dat immersieve technologie in verschillende sectoren een waardevol instrument is geworden. En naarmate deze tech zich verder ontwikkelt, zullen er in de toekomst nog veel meer interessante en waardevolle toepassingen komen.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis road to recovery E-books voor 13 sectoren

Wij nemen de weg naar herstel en succes uiterst serieus. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar 13 sectoren en de uitdagingen en mogelijkheden uitgewerkt in inspirerende Ebooks.