Autonome voertuigen
augustus 1, 2023
Automatisering en innovatieve technologieën als kunstmatige intelligentie (KI) verstoren het zakelijke landschap en de auto-industrie is daarop geen uitzondering. Nu de wereld steeds meer verbonden en alles technologisch geavanceerder wordt, zijn autonome of zelfrijdende voertuigen geëvolueerd van een idee naar een belangrijke trend. Steeds meer toonaangevende autofabrikanten omarmen het concept van slimme voertuigen en ontwikkelen auto’s die veilig, schoon en efficiënt autorijden mogelijk maken. De zelfrijdende automarkt is booming, en autonome voertuigen komen we in steeds meer sectoren tegen. Zo hebben wagenparken van zelfrijdende auto's al bewezen een goede oplossing te zijn voor logistieke uitdagingen en het lijkt erop dat ze de toeleveringsketen gaan hervormen. Zelfrijdende systemen zullen ook het openbaar vervoer verstoren. Verschillende steden zijn al bezig met het testen van geautomatiseerd openbaar vervoer - zoals bijvoorbeeld zelfrijdende bussen. Dit zou een efficiënte manier kunnen zijn om de verkeersproblematiek in onze steeds groter wordende steden wereldwijd te verminderen. Autonoom openbaar vervoer zou niet alleen het woon-werkverkeer efficiënter en comfortabeler maken, het zou ook leiden tot een aanzienlijke vermindering van verkeersgerelateerde vervuiling. En hoewel we nog met een aantal veiligheidskwesties te kampen hebben, blijven ontwerpers hun designs steeds verder verbeteren en leveren ze steeds efficiëntere oplossingen voor de veiligheid van zowel passagiers als voetgangers. KI-aangedreven systemen maken niet alleen onze wegen veiliger en minder druk, ze hervormen de sector over de hele linie. Een slimme infrastructuur zorgt er in de toekomst voor dat slimme voertuigen onze traditionele auto’s uiteindelijk vervangen. Deze trends zorgen ervoor dat we kunnen uitkijken naar een veilige, schone, efficiënte en vooral mooie toekomst.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis road to recovery E-books voor 13 sectoren

Wij nemen de weg naar herstel en succes uiterst serieus. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar 13 sectoren en de uitdagingen en mogelijkheden uitgewerkt in inspirerende Ebooks.