Management
april 25, 2024

Trends die de Toekomst van Management Vormgeven

De managementsector evolueert snel en bedrijfsleiders moeten zich in de toekomst aanpassen aan de vele trends die zich aandienen - zoals bijvoorbeeld de vlakke werkstructuren die veel bedrijven de afgelopen jaren hebben ingevoerd. Hierdoor verandert de rol van managers en CEO's, die steeds minder tijd besteden aan werknemers vertellen hoe ze hun werk moeten doen. In plaats daarvan transformeren zij hun werknemers in toekomstige leiders. Deze nieuwe managementstructuren stellen CEO's ook in staat om meer tijd te besteden aan de bedrijfsstrategie en (het communiceren van) de bedrijfsvisie. Sommige bedrijven gaan nog een stapje verder door CEO's en managers te ‘elimineren’. Decentrale Autonome Organisaties (DAO's) werken bijvoorbeeld op basis van blockchaintechnologie. Dit biedt aandeelhouders onder andere de mogelijkheid om direct te stemmen op zakelijke voorstellen die via slimme contracten worden ingediend. Er is een breed scala aan andere technologieën die de managementsector kunnen verstoren. Kunstmatige intelligentie (KI) bijvoorbeeld, kan bedrijfseigenaren helpen om het wervingsproces te stroomlijnen. KI maakt het veel eenvoudiger om de juiste kandidaten te vinden. VR en AR zijn op het gebied van training nu al van onschatbare waarde en zullen ook in de toekomst tot enorme verbeteringen leiden. Daarnaast verwachten werknemers steeds meer van bedrijven dat ze investeren in training en ontwikkeling. Een andere trend die we zien in management is de opkomst van technologieën die de manier waarop we productiviteit meten veranderen. Verschillende Zweedse bedrijven gebruiken bijvoorbeeld microchips waarmee ze werknemers monitoren. Met de inzichten die ze verzamelen kunnen ze bijvoorbeeld de efficiëntie van werknemers verbeteren. Het dragen van gezondheids- en fitnesstrackers wordt op een dag misschien zelfs wel verplicht. Deze en andere trends in management hervormen werkplekken en bedrijven over de hele wereld. Je kunt er meer over lezen op onze blog met artikelen over de manieren waarop KI, robotica en andere technologische ontwikkelingen onze wereld veranderen.

Gratis trendservice

Ontvang elke maand gratis de laatste inzichten, onderzoeksmateriaal, e-books, white papers en artikelen van ons onderzoeksteam!

Gratis road to recovery E-books voor 13 sectoren

Wij nemen de weg naar herstel en succes uiterst serieus. Daarom hebben we onderzoek gedaan naar 13 sectoren en de uitdagingen en mogelijkheden uitgewerkt in inspirerende Ebooks.